Wednesday, July 4, 2012

♥●•٠Apabila Lelaki Serius dalam PercintaanƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

1. Kecantikan kamu diketepikan. Keikhlasan kamu diutamakan.

2. Apabila cemburu, dia akan jadi hilang akal dan sanggup berbuat apa saja.

3. Si dia akan sentiasa menghantar SMS. Walaupun tidak dibalas. Ini tanda si dia sentiasa memikirkan kamu.

4. Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Terharukan..Kuatnya Cintanya padamu..

5. Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah gulana. Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.


6. Jangan kamu anggap teman lelakimu / suamimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.

7. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

8. Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebih-lebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.

9. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

10. Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

11. Sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “You masih sayang I?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.

12. Tidak suka kamu memakai seksi kerana tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain walaupun berlengan pendek.

13. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

14. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

15. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

18. Dia tidak suka kamu keluar malam, tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu.

19. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

20. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.

HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya.

.....Semakin Hari Semakin Sayang ♥●•٠·"Lelaki Takut Bini???"
Kebanyakan lelaki selalu diperli oleh rakan2 taulan mereka "Takut Bini" tetapi kenyataannya majoriti antara mereka BUKAN takut bini. Syurga isteri pada suami.... merapik je kalo takut bini...Suami yg penyayang mesti pandai bahagikan masa antara Isteri,keluarga dan rakan2...

Kenapa la kena ada statement "Takut Bini"? Jadi timbul la macam2 persoalan dlm kepala otak..... Bini garang macam Rimau ke?

Dah jadi Suami Isteri kenalah saling percaya mempercayai... Apa2 hal mesti dibawa berbincang... Sebagai contoh:- Suami nak keluar main futsal ngan member2... Si Suami mesti la inform pada isteri supaya Si Isteri tidak salah faham or melenting xtentu pasai.."Cakap tu biaq terang..." Perempuan ni lembut hati dan mudah terasa hati...Tapi isteri2 xperlulah beremosi sgt...Be P0sitif je... Kita berkahwin dengan insan yg kita Cintai betul x?xkan la kita xpercaya pada insan yg dicintai..Isteri xperlu la halang hobi suami..begitu jugak suami..kena la support each other.. Tukar2 pendapat...Tukar2 hobi...Happy je hidup...Kena Jujur dlm perhubungan mesti membahagiakan hidup..Jadi kepada kawan2 si suami....N0 More stetement "Takut Bini".ツ

# Wordless Wednesday- ....Blurrrrrrrrrr ツ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...