Tuesday, April 19, 2011

:: Dapat Kan Kunci Anda::


Kunci mana yg k0rang pilih?Untuk kehidupan yg penuh ceria dan bersemangat juga ada kunci taw...ney aku sediakan kunci2 yg mungkin bersesuaian ngn kehidupan korang...S0...dapatkan lah kunci korang yea...

KUNCI :: 1
Kunci Puzzle

K0rang penah main jigsaw puzzles x?kena cantum2kan bagi lengkap Puzzle tu kan..Bila da lengkap baru nampak gambar sebenar.Macam kehidupan kita juga...Kita kena lengkapkan

kehidupan kita dengan cabaran dan dugaan yg berlaku pada kita...Kita mesti Kuat dan sabar dlm menghadapi segala apa pun rintangan yg berlaku. Seseorang itu tidak bole diubah melainkan dirinya sendiri.


KUNCI :: 2

Kunci Kereta

Bukan semua orang ada kunci Keta kan? xkira la kunci keta ka kunci moto ka..kunci beskal ka...errr beskal ada kunci ka??yg penting kunci itu digunakan untok apa?Kal0 Kunci keta mesti la bawak keta kan begitu juga Kunci moto dan lain2 kunci...Maksudnya semua org mempunyai harta sendiri...xkira la kaya ka miskin ka...Apa yg dibanggakan kal0 sese0rg itu kaya ada keta Mewah tapi miskin budi bahasa...Apa yg diherankan bila org miskin yg hnya ada moto cabuk tapi kaya dengan adap s0pan...macam mana plak jika seseorg itu xdak ap2 pun harta... yg penting Matlamat id0p kita yg Ikhlas dlm buat apa pun InsyaAllah berkat segala harta yg kita miliki.

KUNCI :: 3Kunci Pendua

Dalam id0p bole ke k0rang duk s0rang2?jadi katak bawah tempurung...mesti boring...B0san wat apa pun s0rang2 je kan...cari la teman...sesiapa saja yg bole dipercayai untuk korang bercerita tukar2 pendapat...xd la k0rang rasa sunyi atau tekanan.

KUNCI :: 4

Kunci Hitam

Kunci berkarat ke apa tu hitam je...Hidup kena la Warna Warni baru Ceria hidup... Berubah la hidup korang yg gelap itu menjadi ceria...Kal0 kunci yg dah berkarat masih bole guna ke?

KUNCI :: 5

Rantai Kunci

Pelbagai jenis rantai kunci yg ada....Unik Sumanya...Begitu jugak manusia ada bermacam2 ragam...Setiap org adalah unik xsama...Kita bergaul berkawan dgn siapa pun kita kena pndai pilih kawan...jgn terikot2 dgn kawan...Jadilah diri kita sendiri.

So mcm mana korang da dapat kunci2 k0rang? Berani untok berubah demi kebaikan diri sendiri xslah pun kan....Buat la apa yg k0rang yg terbik untuk diri k0rang tanpa menyusahkan sesiapa pun. Sekian.Salam Penuh Ceria Dari Yuzy
0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...