Wednesday, July 27, 2011

BeRat SaMa diPikuL rinGan saMa dijiNjinGSuami yang ringan tulang..mudah lah menguruskan rumah tangga..
Bab kata pepatah Melayu..

"BERAT SAMA DIPIKUL RINGAN SAMA DIJINJING"
masing2 tolong menolong..dari menjaga anak(Yuzy belum ada rezeki lg huhu), mengemas rumah, membasuh baju,memasak dan lain2 kerja umah..
isteri ni bukannya orang gaji orang gaji taw..
tanggungjawab isteri menjaga suami dan anak..
supaya suami dan anak tak terabai..
tapi si suami tak bolehlah layan isteri macam orang gaji..
semua kerja isteri kena buat..
suami balik kerja duduk

goyang kaki je..
0hh no..n0…tak bolehlah macam tu ..
lagilah kalau isteri tu pun kerja ..sama2 mencari rezeki….isteri penat

pergi kerja balik umah tambah penat masak, kemas umah, basuh kain, lipat kain, layan suami...lagilah suami kena bantu isteri..
kena lah ada sikap saling tolong-menolong..
“Syukur Yuzy dapat suami suka tolong Yuzy and kami sama2 wat kerja rumah”Bukan dengan cara pertolongan yang macam ni...

isteri tolong kemas rumah, suami tolong buat sepah..
isteri tolong masak, suami tolong makan..
isteri tolong basuh baju, suami tolong pakai..
isteri tolong lipat baju, suami tolong tengok je..
suami tolong buat anak, isteri pula tolong jaga anak

xsalah pun suami tolong isteri buat kerja rumah... Nabi pun tolong isteri dia jahit baju... Hidup berumahtangga

nie maknanya BERKONGSI... maka segala2 nya kena kongsi termasuk soal kerja2 rumah. sekurang2ny dapat mengembirakan isteri... dan yang pasti Suami mesti suka dengan senyuman Isteri...

Pengharapan entry Yuzy kali ini Sem0ga semua SuamiIsteri Bahagia hendakNYA...Kal0 Semua isteri2 macam "SUPERMAK" kan best..Supermak seorang ibu yang sangat luar biasa, mempunyai kuasa istimewa seperti kekuatan dan kepantasan dari nenek moyangnya yang bergelar Thani dari kepulauan Riau dan pulau tersebut jugak diterajui oleh nenek moyangnya.


walau bagaimanapun dia terpaksa menyorokkan keistimewaannya tersebut dari suaminya yang juga seorang anggota polis iaitu Rees, lakonan Azhan Rani, mereka berdua mempunyai 2 cahayamata iaitu dikurniakan dua orang cahayamata iaitu Ayesha (Nelly) dan Amril (Haider Harris)

Macam biasa dalam cerita mesti ada musuh, hehe. Bashar (Zul Yahya) merupakan musuh tradisi dari salah satu suku kaum Thani di Riau, muncul dengan tiba-tiba untuk mengganggu ketenteraman awam dan termasuklah keluarga Amy Salim. Bashar sangat tamak orangnya, kuasa apatah lagi, dan akhirnya Bashar berjaya untuk menguasai seluruh Kuala Lumpur dan kumpulan gengster pun boleh tunduk dan patuh je dengan arahannya. Bashar juga sangat ditakuti ramai kerana mempunyai kuasa api dan hebat.

Yang bestnya ada lagi seorang pewaris dari keturunan Thani iaitu Camelia (Zara Zya) yang mempunyai kuasa Ais, tapi tunduk juga kepada Bashar, Menurut kisah silam, moyang Bashar telah mencuri pingat unik tersebut dari Thani, dan pingat itu terpecah kepada lima bahagian. Oleh itu, Bashar dan Camelia perlu bergabung untuk memerangi Amy untuk mendapatkan satu daripada pecahan pingat unik yang dijaga rapi olehnya.

Selain daripada mereka bertiga, Khalil (Syawal) dan Ghazi (Henzy Andalas) mereka juga mempunyai kekuatan telekenetik yang berupaya untuk menjadi halimunan, mereka juga berasal dari keturunan Thani. Watak mereka sedikit berbeza, mereka suka berjenaka dan suka mengusik Amy.

Bagaimanakah pertarungan antara mereka berlima? Apakah yang akan terjadi seterusnya? sama-sama kita saksikannya bermula malam ini 25 Julai 2011 di TV3 pukul 9 malam, setiap hari isnin, drama ini juga mempunyai 13 episode.

Nak jadi SUPERMAK jugak!!!0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...